- Vi må ikke forledes til å tro at alle 50-åringer må se slik ut for å føle seg fine eller attraktive

KK-sjefredaktør Ingeborg Heldal synes det er bra at aldersdiskrimineringen i mote- og modellbransjen står for fall.

EN INSPIRASJON: - Helen Christensen er en av de fremste representantene for «alder er bare et tall»-begrepet, sier KK-sjefredaktør Ingeborg Heldal. FOTO: NTB Scanpix
EN INSPIRASJON: - Helen Christensen er en av de fremste representantene for «alder er bare et tall»-begrepet, sier KK-sjefredaktør Ingeborg Heldal. FOTO: NTB Scanpix Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

At den danske supermodellen Helena Christensen (50) holder seg godt, er gammelt nytt - og noe vi nok en gang fikk bekreftet da hun delte to bilder av seg selv i badedrakt på sin offisielle Instagram-konto i begynnelsen av mai.

Den flotte 50-åringen, som har vært i modellgamet siden det glade 90-tall, leker med kamera ikledd en badedrakt fra sitt eget merke Stærk&Christensen. Merket drifter hun sammen med sin danske venninne Camilla Stærk.

KK-sjefredaktør Ingeborg Heldal (45), som har fulgt med på Helena siden hun entret rampelyset på begynnelsen av 90-tallet, sier at det er fristende å spørre seg hva som er i drikkevannet hennes.

Se dette innlegget på Instagram

🌊 💙 @staerkandchristensen 👙

Et innlegg delt av Helena (@helenachristensen)

- Helena Christensen blir egentlig bare flottere og flottere. At hun er 50, er ikke til å tro! Kanskje hun egentlig er vampyr? sier hun og ler.

- Men fra spøk til alvor, Helena er en av de fremste representantene for «alder er bare et tall»-begrepet, sammen med flere av jentene fra den gamle supermodellgjengen fra 90-tallet, som Naomi Campbell, Christy Turlington og Cindy Crawford.

Hun synes det er fantastisk at modellene ikke pensjoneres når de er 22, men kan fortsette å jobbe og få store kampanjer til de er godt voksne.

- Vi må ikke forledes til å tro at alle 50-åringer må se slik ut for å føle seg fine eller attraktive, men jeg synes det er bra at aldersdiskrimineringen i mote- og modellbransjen står for fall! påpeker Ingeborg.

Helena Christensen ble født i København i 1968, og har dansk far og peruansk mor. I 1986 vant hun Miss Universe Danmark, og etter det dro hun til motehovedstaden Paris for å følge modelldrømmen.

Hun gjorde stor suksess og har blant annet vært Victoria's Secret-engel, prydet forsidene til de internasjonale magasinene Vogue, Elle og Harper’s Bazaar, og i 1991 spilte hun i musikkvideoen til Chris Isaaks berømte låt «Wicked Game» - som siden ble hyllet som MTV's «Sexiest Video of All-Time». Selv har hun uttalt at hun aldri har følt seg sexy.

I dag er Helena en av verdens mest kjente skandinaviske modeller, og etter at hun de siste årene har lagt modellkarrieren delvis på hylla, har hun også fulgt fotografdrømmen - en interesse hun hadde lenge før hun ble modell.

FØR OG NÅ: 27 år skiller disse to bildene. Det til venstre er tatt under en Jil Sander-visning i Milano i 1992, mens bildet til høyre er tatt mens Helena er på vei til Gigi Hadids 24-årsdag i april 2019. FOTO: NTB Scanpix
FØR OG NÅ: 27 år skiller disse to bildene. Det til venstre er tatt under en Jil Sander-visning i Milano i 1992, mens bildet til høyre er tatt mens Helena er på vei til Gigi Hadids 24-årsdag i april 2019. FOTO: NTB Scanpix Vis mer

- Jeg er ikke flink til å drikke vann, og jeg elsker vin!

I et intervju med det irske nettstedet Independent har Helena åpnet opp om rutinene hun har for å holde seg i form - både mentalt og fysisk.

- Jeg elsker å gå, og går overalt. Jeg er også veldig fan av å rydde og å re-organisere skuffene mine. Det er jo egentlig veldig kjedelig, men jeg elsker det. Jeg antar at det er min form for meditasjon.

Og hvis du trodde at Helena Christensen er en av de modellene som bare lever på vann og aldri rører alkohol, må du tro om igjen!

- Jeg er ikke flink til å drikke vann, og jeg elsker vin! Men jeg er flink til å trene, og har drevet med boksing i mange år - og det er en veldig god, intens og hard treningsform, sier hun i Independent-intervjuet.

Helena har sønnen Mingus Lucien Reedus (19) med ekskjæresten Norman Reedus (50), som hun var sammen med fra 1998-2003.

Her er 18 kjendiser som fyller 50 i år:

Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

Vi bryr oss om ditt personvern

kk er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer