Kongeåret 2018:

Vi møtte Mette-Marit i New York, Meghan Makle lovet evig troskap til prins Harry, og kongeparet vårt feiret 50 år som mann og kone!

Her er kongeåret 2018 i bilder.

ÅRETS HØYDEPUNKT: Spør du oss var bryllupet mellom prins Harry og hertuginne Meghan i mai et av årets desidert største høydepunkt i løpet av kongeåret 2018. FOTO: NTB Scanpix
ÅRETS HØYDEPUNKT: Spør du oss var bryllupet mellom prins Harry og hertuginne Meghan i mai et av årets desidert største høydepunkt i løpet av kongeåret 2018. FOTO: NTB Scanpix Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Kongeåret 2018 har vært et år fylt med bryllup, forlovelse, graviditeter, begravelser, nærmøter med folket, deltakelse på idrettsarrangementer, reising verden rundt og diverse royale tilstelninger hvor de ulike kongefamiliene har feiret i lystig lag med hverandre.

Under følger en bildekavalkade over det kongelige året som er gått!

JANUAR:

  • Året startet med at kronprinsesse Mette-Marit (45) og kronprins Haakon (45) kastet glans over Idrettsgallaen på Hamar lørdag 6. januar. Kronprinsparet delte ut «Årets ildsjel»-prisen til Terje Våg fra Snåsa IL.
  • Mandag 22. januar ble det sendt ut en kunngjøring fra det britiske hoffet om at prinsesse Eugenie (29), prins Andrew (58) og Sarah Fergusons (59) yngste datter, hadde forlovet seg med forretningsmannen Jack Brooksbank (32). Under er de offisielle forlovelsesbildene fra Buckingham Palace.

FEBRUAR:

  • I begynnelsen av februar var det Kate+William-feber i Norge. Endelig kom den flotte prinsefamilien på besøk til den norske hovedstaden, og ekstra stas var det at hertuginne Kate viste frem sin voksende babymage. Kate og William ble tatt godt imot av det norske kronprinsparet, så vel som det norske folket, og deler av besøket ble blant annet lagt til SKAM-skolen Hartvig Nissen på Frogner, Prinsesse Ingrid Alexandras skulpturpark i Slottsparken, skilek og aking med barnebarna ved Onkels Tomms Friluftsbarnehage ved Tryvann og besøk på gründerfellesskapet MESH i Oslo sentrum.
  • Den 20. februar satt dronning Elizabeth (92) av England på «front row» under moteuken i London for aller første gang! Ved sin side hadde hun den ukronede motedronningen Anna Wintour, sjefredaktør for britiske Vogue, under den britiske designeren Richard Quinns catwalkshow.
  • I midten av februar gikk danske prins Nikolai for britiske Burberry under moteuken i London. Tilstelningen skjedde bare dager etter at prinsens farfar, prins Henrik av Danmark, gikk bort. Ifølge det danske magasinet Soundvenue var det i forbindelse med avslutningsshowet til kreativ direktør Christopher Bailey - som gir seg etter 17 år - at den danske prinsen deltok på sitt første moteevent.
  • 20. februar ble det avholdt begravelse for prins Henrik av Danmark. Han gikk bort 13. februar. Hele den danske kongefamilien var preget av sorgen da de tok farvel med sin ektemann, far og bestefar. Prinsegemalen ble 83 år.
  • Den aller siste mandagen i februar møtte vi kronprinsesse Mette-Marit på helsestasjonen Sex og samfunn på Grünerløkka i Oslo. Det var kronprinsessen selv som hadde tatt initiativ til møtet på helsestasjonen, ettersom hun ønsker å bli bedre kjent med hvordan helsepersonell møter unge mennesker og hvordan de jobber for at ungdommene skal få en bedre seksuell helse. På spørsmål fra KK om hvordan kronprinsessen føler at fokus på seksuell helse og skambelagte temaer innenfor seksualitet er i dag, kontra da hun selv vokste opp, svarte hun at man i dag har et helt annerledes forhold til egen kropp fordi man i sosiale medier blir påvirket av perfeksjonerte bilder.- Jeg tror det er mange temaer som er blitt mer skambelagt i dag, enn det kanskje var da jeg vokste opp. Jeg opplever at ungdommene i dag kanskje er mer redd for å vise frem kroppen sin i frykt for at den ikke er pen nok eller fin nok, fordi man blir bombardert med så mange bilder som er så perfeksjonerte på et eller annet vis, sa hun til KK.
  • 28. februar deltok kronprins Haakon i 75-årsmarkeringen for Tungtvannsaksjonen på Vemork. Han gikk deler av sabotørruten sammen med med soldater fra Forsvarets spesialstyrker.
  • 28. februar stilte firerbanden Meghan Markle, prins Harry, prins William og hertuginne Kate sammen under veldedighetsarrangementet Royal foundation i London. Meghan Markle lot royal etikette vike, og hadde ingenting imot å snakke om #Metoo-bevegelsen: - Kvinner trenger ikke hjelp til å finne sin stemme. De har en stemme! sa hun engasjert.

MARS:

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer