Hvite gutter:

- Vi ønsket ikke å gjøre sexscenene til en sexy seanse, men filme det litt mer ærlig

Vi spår at TV-serien «Hvite gutter» blir årets store «snakkis».

HVITE GUTTER: Johannes Roaldsen Fürst, Eirik Hvattum Bjørnstad, Torjus Tveiten og Jørgen Evensen spiller alle i «Hvite gutter» og har også skrevet manus til dramakomedien som sendes på Dplay denne vinteren. Foto: Ida Hvattum
HVITE GUTTER: Johannes Roaldsen Fürst, Eirik Hvattum Bjørnstad, Torjus Tveiten og Jørgen Evensen spiller alle i «Hvite gutter» og har også skrevet manus til dramakomedien som sendes på Dplay denne vinteren. Foto: Ida Hvattum Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Denne vinteren sender TVNorge dramakomedien «Hvite gutter», og serien vises aller først på den digitale plattformen Dplay. Vi blir flue på veggen i hverdagslivet til fire kompiser som bor sammen på Oslos vestkant og deres møte med voksenlivet.

Vi møtte Johannes Roaldsen Fürst (25), Eirik Hvattum Bjørnstad (31), Torjus Tveiten (26) og Jørgen Evensen (26), som alle spiller i «Hvite gutter» og som også har samarbeidet om manuset, på TVNorges høstlansering på Folketeatret i Oslo. Kort fortalt beskriver de gutta i serien som en gjeng privilegerte og ansvarsløse vestkantgutter som har fått livet på sølvfat.

- Hvis du kjenner til begrepet «flink pike» så er dette «ubrukelig gutt», rett og slett. Det handler om de som har hatt mulighet til å slappe av lenge, fordi de har den fallskjermen hjemmefra. De har vært konger på haugen, og lever livet som om de går i tredje klasse på videregående, til tross for at de er 26-27 år. De begynner å bli tatt litt igjen av de som de mobbet på skolen, og de andre i samfunnet. Det begynner å stilles krav til dem! forklarer Torjus.

Johannes supplerer:

- Vi jobbet litt med den linjen om at det er de her som taper når nerdene tar hevn. Vi syntes det var spennende å se litt på de gutta som var på de feteste russebussene, og som har fortsatt den livsstilen der. Det er en stereotyp vi kjenner igjen fra det miljøet der. Folk som var dritfete og var på høyden da de var 16 år, og så har de beholdt den oppførselen der, og mistet status siden den gang, forklarer han.

- Var dere nerdene som nå tar hevn?

Gutta må dra litt på spørsmålet.

- Du følte deg litt nerd på ungdomsskolen, Johannes, sier Eirik og ser på kompisen.

- Ja, på ungdomsskolen var jeg litt nerd. Så ja, dette er min hevn! responderer Johannes med glimt i øyet.

- Jeg kan kjenne meg litt igjen i det jeg også, for jeg var jo 1, 97 cm og veide 61 kilo. Så da kan du tenke deg selv hvordan jeg så ut - akkurat som nå! smetter Eirik inn.

- Nei da, det blir kanskje litt feil å si at vi er nerdene som tar hevn. Vi var ikke de verste og vi var ikke de snilleste. Vi var de som sto og observerte, og tenkte at om 10 år da skal vi lage en TV-serie om dette! sier Johannes videre.

VESTKANTGUTTER: Manusforfatterne beskriver gutta i serien som en gjeng privilegerte og ansvarsløse vestkantgutter som har fått livet på sølvfat. Her ser vi Torjus Tveiten i en scene fra «Hvite gutter». Foto: TVNorge
VESTKANTGUTTER: Manusforfatterne beskriver gutta i serien som en gjeng privilegerte og ansvarsløse vestkantgutter som har fått livet på sølvfat. Her ser vi Torjus Tveiten i en scene fra «Hvite gutter». Foto: TVNorge Vis mer

- Vi jenter har jo mange serier som vi kan relatere oss til - «Sex og singelliv», «Unge lovende» og «Girls» for eksempel - føler dere at dere nå bidrar til at det kommer en serie som gutta kan relatere seg til?

- I det store og det hele tror jeg egentlig at det finnes ganske mange flere TV-serier med gutter enn med jenter i hovedrollene. Vi er litt uenige i den bemerkningen der, at dette her er en motreaksjon, fordi vi føler at «Skam» og «Unge lovende» var motreaksjon på at det fantes så mange serier for gutter, forklarer Johannes.

- På de prøvevisningene vi har hatt så kjenner begge kjønn seg igjen, selv om det er gutter i tittelen, sier Eirik.

- Det er jo en humorserie, så vi har vært veldig opptatt av å skrive inn mange artige bikarakterer også, og vi har vært veldig opptatt av at de rollene ikke bare skal være gutter. Vi har mange gode jentevenner som er flinke skuespillere, og som kommer inn og gjør kjempemorsomme roller, sier Johannes.

- Dette er en serie hvor du kan le mest av disse gutta, men også litt med, selvfølgelig. Men siden det er le av, så åpner det for at alle kjønn og samfunnsgrupper skal kunne være med å le av denne gjengen. Jeg tror kanskje det finnes noen verdier rundt dette at man får innblikk i en guttegjeng og hvordan de prater sammen. Vi hadde noen fokusgrupper som så på traileren vi har laget, og en av tilbakemeldingene fra gruppen, hvor det var flest jenter, sa at de syntes det var spennende å høre hva gutta prater om, sier Torjus.

LES OGSÅ: - Å spille inn sexscenen var helt forferdelig

- Jeg var veldig redd for å få ereksjon under sexscenene

I serien er det et par relativt drøye nakenscener og sexscener, og Torjus innrømmer at han var litt redd i forkant av innspillingen av disse scenene fordi han ikke helt visste hva han gikk til og hvordan han kom til å respondere underveis.

- Grunnen til at jeg var redd før scenen ble spilt inn var fordi at jeg alltid har lurt på hvordan de spiller inn en sexscene. Hva gjør de med tissen? Og det kan jeg si nå: man har en sokk på tissen! Jeg var veldig redd for å få ereksjon, men jeg fikk ikke det fordi det var så mye kamerafolk og lydfolk rundt, så det gikk veldig fint, sier han og legger til:

- Jeg tenkte at det kanskje var verre for hun jeg spilte med, men hun var veldig sporty, og jeg følte egentlig at hun var mer komfortabel enn meg. Jeg hadde opptak med henne to dager etterpå, og da sa hun: «du, den scenen vi spilte her om dagen, den var litt drøy eller?». Hehe, den var jo det! Men vi er opptatt av at dersom vi skal ha en sexscene, så skal vi vise det sånn som sex ser ut. Vi føler at mange dramaserier prøver å gjemme sexen bak en dyne eller BH'er, og det er jo som regel ikke sånn sex er. Vi ønsket ikke å gjøre det til en sexy seanse, men filme det litt mer ærlig. Vi skal ikke bare ha en sexscene for å ha en sexscene, sier Torjus.

- I «Girls» er de jo ganske skamløse, og viser sexscenene rett frem, og der har vi hentet litt inspirasjon til hvordan man kan gjøre det. For der ser man at det til slutt blir så vanlig at man ikke tenker at det er sexy lenger. Men når man skal prøve å skjule noe, og bruke dyne, så mister det sjarmen, legger Torjus.

- Du har jo kjæreste, Torjus, hvordan forbereder man seg til en sexscene når man har kjæreste?

- Jeg trodde nok at det skulle bli mer problematisk. Men jeg er nok mer sjalu enn det hun er. Hvis hun skulle ha gjort det samme hadde jeg sagt ja, men jeg hadde nok hatt en liten ekkel følelse i magen om at jeg helst skulle ha sagt nei. Hun tok det helt på strak arm! Jeg skulle egentlig ønske at hun ble mer sjalu, sier Torjus med et lurt smil om munnen, og legger til at han har vist sexscenene til svigerfamilien.

- Det var faktisk verre, men de lo de!

Johannes forklarer videre at han er opptatt av de skal vise mer mannlig nakenhet enn kvinnelig nakenhet.

- Jeg synes det er litt harry med «gutteserier» som selger seg inn med at «her skal du få se digge damer!», liksom. Så det blir mer mannekropp enn kvinnekropp i «Hvite gutter», for å si det sånn. Det er en sjokkeffekt som man bare får ta. Vi har jo lyst til å vise hvordan ting er på ekte, og da er man naken.

LES OGSÅ: Jakob Oftebro til KK: - Jeg vil gjerne være en «flink pike»

- Det er ikke en hyllest til den hvite gutten

Når vi spør de fire gutta om hva tanken bak tittelen «Hvite gutter» er og om de har tenkt over at den kanskje kan skape litt furore svarer de ærlig:

- Det er en ganske breial tittel, og det er vi klar over, men det er viktig å presisere at med hvit i denne sammenhengen så mener vi oppførsel. Dette er en serie om privilegerte vestkantgutter som har fått alt servert på sølvfat. Vi er klar over at det er en breial tittel, men det er altså oppførselen vi prøver å sette en liten finger på. Ikke rase. Alle samfunnsgrupper kunne ha vært «en hvit gutt», om du hadde kommet fra de samme kårene som disse gutta kommer fra. Så det er fenomenet man tar, forklarer Torjus.

- Det er jo en tullete tittel, og vi skal tulle med disse gutta sine fordommer og hvor de kommer fra. Så da legger vi humor inn i tittelen også, forklarer Eirik videre.

SKRÅBLIKK: I TV-serien «Hvite gutter» møter vi Johannes, Eirik, Torjus og Jørgen. Foto: Ida Hvattum
SKRÅBLIKK: I TV-serien «Hvite gutter» møter vi Johannes, Eirik, Torjus og Jørgen. Foto: Ida Hvattum Vis mer

- Vi er veldig opptatt av at dette ikke skal være en ekskluderende tittel. Som vi har sagt før, det handler om at man skal le av dem. Det er ikke en hyllest til den hvite gutten, for å si det sånn. Vi ser på dem med et skråblikk, samtidig som man skal bli litt glad i dem også, da, sier Johannes.

- Hva tenker dere at «de ekte hvite gutta i Holmenkollen», som dere har latt dere inspirere av, kommer til å tenke om serien?

- Det er vi veldig spent på! Jeg tror de kommer til at det her ikke gjelder meg, sier Johannes og legger til:

- Jeg tror de har såpass lav selvinnsikt at de ikke kommer til å oppfatte at det er inspirert av dem og deres oppførsel. De kommer garantert til å tenke: «Det er vennen min!».

«Hvite gutter» har premiere på Dplay 7. januar.

LES OGSÅ: Casey Anthony ble beskyldt for å ha drept datteren (2): - Jeg sover godt om natten

Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

Vi bryr oss om ditt personvern

kk er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer