Duftlystest

Vi testet Gwyneth Paltrows duftlys med vaginalukt

- Ikke en vagina-duft mange vil kjenne seg igjen i.

DUFTLYS MED VAGINA-LUKT: Gwyneth Paltrows selskap Goop har lansert et duftlys Paltrow har kalt «This Smells Like My Vagina». Det har ikke gått upåaktet hen, og slik gikk det da KKs Benedicte Wessel-Holst fikk dutflyset sendt hjem. Klipp: Ingebjørg Iversen. Video og reporter: Benedicte Wessel-Holst / KK Vis mer
Publisert

Skuespiller og velvære-gründeren Gwyneth Paltrow (47) har gjort business ut av vaginaen sin. Ja, det høres jo drøyt og kinky ut, men nei - hun har gjort det på sin egen, delikate, velduftende og ikke minst svært omdiskutert måte - nemlig gjennom Goop-universet, nettplattformen hun etablerte i 2008, der hun om stadig lanserer produkter innenfor velvære-segmentet, flere av den myntet på underlivet.

Hørt om vaginaegg eller en «steamer» for underlivet? Dette er Goop-produkter, nå ytterligere kjent gjennom Netflix-serien «The Goop Lab».

En serie som er blitt slaktet av flere, deriblant Dagbladet.

I Christopher Pahles anmeldelse står det følgende:

«At de seks halvtimes episodene defineres som dokumentar, må tolkes i ordets alder videste betydning. Her finnes ikke en tøddel av journalistisk integritet, et gram av vitenskapelig nysgjerrighet, en knivsodd selvrefleksjon, eller et eneste kritisk spørsmål. Når Gwyneth holder hoff er alt amazing, alt er wow, alt er fascinating, og ingenting er sagt med en overbevisning som når helt opp til øynene.»

Og mens Gwyneths skuespillerprestasjoner i grunn utelukkende har blitt applaudert og belønnet med priser, skaper gründervirksomheten langt mer polariserte reaksjoner. Noen er tilhengere, fans, ja dedikerte "Goop-ere" som de kalles, andre svært kritiske. For kostbare produkter med en alternativ-medisinsk "schwung" over seg, har nemlig ikke overraskende en tendens til å vekke motstand.

Et av produktene Gwyneth & Co har lansert - og som umiddelbart ble en salgsuksess og heftig diskutert i pressen, er et duftlys med vaginaduft. I alle fall heter lyset «This Smells Like My Vagina», og skal ifølge Goop selv være et frigjørende lys som skal ta vekk skamfølelsen mange går rundt med - og dermed bli et "statement"-lys man kan tenne for å ta vekk stigmaet rundt hva kvinners underliv lukter.

VAGINADUFTLYS: Dette duftlyset til Gwyneth Paltrow koster hele 750 kroner og ble ustolgt idet det kom i butikk. Foto: Goop
VAGINADUFTLYS: Dette duftlyset til Gwyneth Paltrow koster hele 750 kroner og ble ustolgt idet det kom i butikk. Foto: Goop Vis mer

Ifølge Goop ble produktet utsolgt på kun noen minutter, og skapte såpass oppstuss og halloi i sosiale medier at det ble satt opp venteliste på neste leveranse.

Se dette innlegget på Instagram

PSA: It's back in stock. Tap to shop.

Et innlegg delt av goop (@goop)

Ja, motemagasinet Harper's Baazar lagde til og med egen sak om at lyset var tilbake i sortimentet i februar - og jaggu ble det ikke utsolgt igjen. Men vi i KK fikk tak i et eksemplar, og tenkte å dele duftopplevelsen med dere. (Sjekk video øverst i saken.)

Men, sånn helt oppriktig - er det ment å lukte som en vagina? Nei, så rock'n'roll, frilynt og rebelsk er ikke godeste Gwyneth. Lyset lukter blomster.

På besøk hos talkshow-verten Jimmy Kimmel tidligere i år ble ikke overraskende duftlyset et tema, og Gwyneth kunne røpe at lyset fikk navnet etter at hun sammen med parfymøren Douglas Little jobbet seg gjennom ulike dufter og utbrøt setningen som en spøk - altså det som skulle bli navnet på duftlyset - som en spøk om en av duftene hun ble presentert for.

- Og ville ikke det vært kult? Et skikkelig rocka, frigjørende feminist-statement å ha fremme et duftlys som het det det, sa jeg mest som en spøk - og like etter lå det ute på nettsiden vår, ler hun.

Kimmel selv tenner selvsagt lyset og utbryter at det lukter godt, og dessuten litt maskulint og med noter av blant annet treverk.

- Det er ikke meningen at det skal lukte som en vagina, avslører Gwyneth, om duftlyset som beskrives på nettsiden som en duft som er både funny, gorgeous, sexy, and beautifully unexpected.

Kimmel påpeker spøkefullt at det da må navnet på lyset være villedende markedsføring, og jo det ler Gwyneth ganske godt av hun også.

Det mest overraskende med hele intervjuet er at Gwyneth kan fortelle at Sir Elton John kjøpte hundre lys (!) for å gi bort til venner og familie.

Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer