HVERDAGSLIV: Melanie Griffith (13) boltrer seg i bassenget, mens løven Neil og mamma Tippi slapper av på bassengkanten hjemme i California FOTO: NTBScanpix
HVERDAGSLIV: Melanie Griffith (13) boltrer seg i bassenget, mens løven Neil og mamma Tippi slapper av på bassengkanten hjemme i California FOTO: NTBScanpix Vis mer

Melanie Griffiths mor Tippi Hedren:

- Vi var ufattelig dumme som lot løven bo i huset med oss

Å vokse opp med en løve er noe de færreste har opplevd. Heldigvis ...

Da Melanie Griffith skilte seg fra Antonio Banderas i 2015 var det ikke nødvendigvis det mest dramatiske hun hadde opplevd i sitt liv. Riktignok var Hollywoodparets ekteskap turbulent, og Melanies rusproblemer rikelig omtalt, men det som kanskje er vel så dramatisk, hvert fall sett fra utsiden, er at Melanie Griffith vokste opp med en voksen hannløve på nesten 200 kilo vandrende omkring i barndomshjemmet.

Hvordan løven havnet hos dem kommer vi tilbake til. Og vi kommer også tilbake til hvor dumdristig moren senere har uttalt at det var ...

Grøsserstjerne

La oss ta et steg tilbake, til Hollywood på 60-tallet. Melanie Griffiths mor, Tippi Hedren, var Hollywoodstjerne av norsk- og svensk avstamning. Tippi debuterte med et brak i «Fuglene» av Hitchcock i 1963, og før Hitchcock oppdaget henne i en TV-reklamen var hun fotomodell med cover både for Life og Glamour.

MED NEBB OG KLØR: Tippi Hedren ble stjerne av format da hun spilte i Hitchcocks «Fuglene». FOTO: NTBScanpix
MED NEBB OG KLØR: Tippi Hedren ble stjerne av format da hun spilte i Hitchcocks «Fuglene». FOTO: NTBScanpix Vis mer

Under innspillingen av Fuglene skal Hitchcock ha falt for Tippi, og i filmen «The Girl » (2012), med Sienna Miller i hovedrollen, skildres den påståtte lidenskapen Hitchcock skal ha hatt for Tippi.

Stjerneskuddet fikk gjennom «Fuglene» en pangstart på karrieren i Hollywood og ble å se i en rekke filmer. Hun giftet seg med Peter Griffith, og i 1957 fikk de datteren Melanie. Paret skilte seg imidlertid da Melanie var fire år, og Tippi ble nå sammen med regissør og skuespiller Noel Marshall.

LES OGSÅ: Den norske Hollywoodstjerna levde videre etter sin død

SKJØNNHET: Alfred Hitchcock skal ha falt for Tippi Hedren under innspillingen av «Fuglene». FOTO: NTBScanpix
SKJØNNHET: Alfred Hitchcock skal ha falt for Tippi Hedren under innspillingen av «Fuglene». FOTO: NTBScanpix Vis mer

Skal det være en løve?

Tippi og hennes nye mann Noel jobbet tett sammen, og under en filminnspilling i Afrika fikk paret se store kattedyr på nært hold.

En kanskje litt i overkant entusiastisk dyretemmer overtalte dem senere til å ta en løve inn i huset, for å ved selvsyn oppleve de majestetiske dyrene på nært hold. Her ville kanskje en annen mor tenkt «Hmmmm. Et rovdyr i huset? Det er veldig snilt av deg, altså, men vi må nok takke nei». Men ikke Tippi. Hun og mannen bestemte seg like godt for å la den 180 kilo tunge hannløven Neil flytte inn hos dem i huset i Sherman Oaks i California.

KOSESTUND: Melanie Griffith med løven Neil, hjemme på stuegulvet. Melanie var 13 år. FOTO: NTBScanpix
KOSESTUND: Melanie Griffith med løven Neil, hjemme på stuegulvet. Melanie var 13 år. FOTO: NTBScanpix Vis mer

Sov med løven

Melanie var på den tiden tenåring, og skulle om bare et drøyt år begynne å date Don Johnson, med det kommer vi tilbake til.

Foreløpig var hun såre fornøyd med løven Neil som bestevenn. En billedserie fra Time Magazine viser Melanie og hannløven som både leker og sover sammen.

På et av bildene hopper Melanie frydefullt fra bassengkanten, samtidig som løven slenger labben ut etter henne. Av det litt over middels interesserte uttrykket i løvefjeset å bedømme, ser det ut som om den kunne tenke seg å ta en bit av leggen hennes.

På et annet bilder ligger løven og sover i sin full lengde på kjøkkengulvet, mens hushjelpen skrever behjelpelig over. Og på at annet ligger mamma Tippi og leser avisen med hodet på brystet til løven.

DU OG JEG, NEIL ...: Tippi Hedren og Melanie Griffith sammen med løven Neil, som bodde hos dem da Melanie var tenåring. FOTO: NTBScanpix
DU OG JEG, NEIL ...: Tippi Hedren og Melanie Griffith sammen med løven Neil, som bodde hos dem da Melanie var tenåring. FOTO: NTBScanpix Vis mer

Angrepet

Familien skal aldri ha blitt skadet i tiden Neil bodde hos dem. Men løven angrep på et tidspunkt sin egentlige eier Ron Oxley under et middagsselskap.

Uten skader gikk det heller ikke for seg da ekteparet Tippi og Noel bestemte seg for å lage en film med store kattedyr i hovedrollene, inspirert av livet med løven Neil. Arbeidstittelen var «Lions, lions, and more Lions» og på rollelisten sto et tosifret antall løver og tigre. Da paret ba en dyretemmer om hjelp til å trene dyrene under innspillingen, skal han ha kalt filmen umulig å lage, og ekteparet «sinnsyke» og «helt og fullt gale».

FLOPP: Filmen «Roar» kostet mye å lage og spilte inn bare en brøkdel. Ikke lenge etter skilte Tippi og Noel seg. FOTO: Skjemdump filmplakat.
FLOPP: Filmen «Roar» kostet mye å lage og spilte inn bare en brøkdel. Ikke lenge etter skilte Tippi og Noel seg. FOTO: Skjemdump filmplakat. Vis mer

Fjeset revet opp

Filmen fikk tittelen «Roar», som i brøl, og tok fem år spille inn. Både Melanie, moren Tippi, Noel og to av hans sønner var på rollelisten. Og selvsagt alle de ville dyrene. Løveflokker og tigre gikk løs under innspillingen, og med et stort filmcrew tilstede var det ikke til å unngå at det ble farlige situasjoner. Fotografen skal ha fått skalpen bitt av og senere sydd på igjen med 200 sting. Tippi skal ha brukket benet etter å ha blitt kastet av en elefant, og blitt bitt i nakken av en løve. Melanie skal ha fått fjeset klort opp av en løve og måtte sy femti sting, og fryktet en stund at hun ville bli blind.

Da filmen hadde premiere i 1981 brukte man nettopp de mange skadene flittig i markedsføringen og kalte det den farligste filmen som noensinne var laget: «Ingen dyr ble skadet under innspillingen. Men 70 filmarbeidere ble det».

GOLDIELOCKS: Melanie Griffith og Don Johnson fra Miami Vice, som hun giftet seg med to ganger, første gang da hun var 18. FOTO: NTBScanpix
GOLDIELOCKS: Melanie Griffith og Don Johnson fra Miami Vice, som hun giftet seg med to ganger, første gang da hun var 18. FOTO: NTBScanpix Vis mer

Blond kjærlighet

Melanie Griffith var en av 80-tallets store stjerner. Hun skal bare ha vært 14 år da hun begynte å date «Miami Vice»-stjerna Don Johnson, som da var 22. De giftet seg da hun var 18.

Melanie fikk sitt store Hollywood-gjennombrudd da hun ble Oscar-nominert for rollen i «Working Girl» i 1988. Siden var hun å se i mange storfilmer utover 80- og 90tallet.

TIDSMASKIN: Filmen «Working girl» oppsummerte tidsånden på 80-tallet: jappedrømmen som går i oppfyllelse med et eget kontor i en skyskraper. FOTO: NTBScanpix
TIDSMASKIN: Filmen «Working girl» oppsummerte tidsånden på 80-tallet: jappedrømmen som går i oppfyllelse med et eget kontor i en skyskraper. FOTO: NTBScanpix Vis mer

Gift som 18-åring

Melanie giftet seg fire ganger, hvorav to ganger med Don Johnson. I 2010 roste hun hvordan hennes ektemann Antonio Banderas hadde støttet henne gjennom de tunge periodene:

– Antonio var fantastisk mens jeg slet med helsen, sa Melanie.

i 2015 tok ekteskapet med Antonio Banderas slutt .

MOT SLUTTEN: Antonio Banderas og Melanie Griffith, mens de fortsatt var gift. Ekteskapet tok slutt i 2015. FOTO: NTBScanpix
MOT SLUTTEN: Antonio Banderas og Melanie Griffith, mens de fortsatt var gift. Ekteskapet tok slutt i 2015. FOTO: NTBScanpix Vis mer

Kirurgiske inngrep

Pressen har jevnlig skrevet om Melanies rusproblemer og opphold på klinikker. Hun har i de senere år også fått kritikk for sine kirurgiske inngrep.

Ifølge E! var Melanie selv ikke klar over hvor mye operasjonene hadde endret hvordan hun så ut:

– Nei, jeg innså det ikke før folk begynte å si «Å herregud, hva har hun gjort?!». Jeg ble så såret. Jeg gikk til en annen lege, og han begynte å gjøre om på all denne dritten som en annen lege hadde lagt inn. Forhåpentligvis ser jeg mer normal ut nå.

LES OGSÅ: Slik gikk det med norske Lance fra Falcon Crest

I DAG: Melanie Griffith under Opera Ball pressekonferansen i Wien i 2018. FOTO: NTBScanpix
I DAG: Melanie Griffith under Opera Ball pressekonferansen i Wien i 2018. FOTO: NTBScanpix Vis mer

Har har trent løver selv

Hvorvidt noen av Melanies problemer kan tilskrives å ha vokst opp med en hannløve vandrende rundt i huset, vites ikke. I følge theguardian.com skal Melanie ha kalt Neil sin beste venn og sagt om tiden med løven:

– Jeg var 13 da Noel fikk sin første løve. Jeg har trent opp 10 selv .

EN HELT VANLIG DAG: Melanie Griffith får en vennskapelig labb på hodet av løven Neil. Mamma Tippi slapper av på bassengkanten i huset deres i California FOTO: NTBScanpix
EN HELT VANLIG DAG: Melanie Griffith får en vennskapelig labb på hodet av løven Neil. Mamma Tippi slapper av på bassengkanten i huset deres i California FOTO: NTBScanpix Vis mer

Om hendelsen på filmsettet da hun fikk ansiktet klort opp, sa Melanie at løven ikke mente å skade henne:

– Men etter å ha vokst opp med løvene i sju år glemte jeg å være forsiktig. Du kan aldri føle deg for trygg, og et slag kan sprekke hodet ditt som en bordtennisball» .

Driver løvehjem

Tippi Hedren driver i dag Shambala preserve i California, en park som gjennom the Roar Foundation gir nytt hjem til eksotiske dyr som har levd under dårlige forhold i fangenskap. Tippi ønsker med senteret å redde dyrene, gi dem et liv i verdighet, samt øke bevisstheten blant folk om eksotiske kattedyr, står det å lese på hjemmesiden til Shambala.

HVA ER DET TIL MIDDAG? ....Tja, si det. Løven Neil vurderer menyen hjemme på kjøkkenet hos Tippi. FOTO: NTBScanpix
HVA ER DET TIL MIDDAG? ....Tja, si det. Løven Neil vurderer menyen hjemme på kjøkkenet hos Tippi. FOTO: NTBScanpix Vis mer

I følge dailymail.com har Tippi Hedren sagt om tiden med løven Neil i hjemmet:

– Vi var ufattelig dumme som lot løven bo i huset med oss.

I sin memoarer ser hun tilbake:

– På et tidspunkt kom jeg inn på soverommet og så Melanie og Neil ligge i sengen og sove side om side. Munnen hans var bare en halvmeter fra kroppen hennes. Det er et syn ikke alle mødre vil være begeistret for.

Tippi var i intervjuet åpen om sin anger, og kommenterte selv billedserien der den digre løven var en del av hverdagen deres:

– Jeg krymper meg når jeg ser de bildene i dag. Vi skulle aldri hatt tatt den risikoen. Disse dyrene er så raske, og om de bestemmer seg for å ta deg, er det kun en kule i hodet som vil stanse dem.

ENDTE GODT: Tippi, Neil og Melanie, fra tiden løven bodde hjemme hos dem. FOTO: NTBScanpix
ENDTE GODT: Tippi, Neil og Melanie, fra tiden løven bodde hjemme hos dem. FOTO: NTBScanpix Vis mer

Kilder:

Time.com, dailymail.com, theguardian.com, wikipedia, express.co.uk.

Sjekk KKs kjærlighetshoroskop