<strong>PRINSESSE SOFIA:</strong> Sammen med ektemannen prins Carl Philip har prinsesse Sofia sønnene prins Alexander og prins Gabriel. Foto: Erika Gerdemark for Kungahuset.se
PRINSESSE SOFIA: Sammen med ektemannen prins Carl Philip har prinsesse Sofia sønnene prins Alexander og prins Gabriel. Foto: Erika Gerdemark for Kungahuset.se Vis mer

Prinsesse Sofia:

- Vi vil at barna våre skal finne en plass i livet der de føler seg trygge, og vi som foreldre skal gjøre alt for å skape en sånn plass

Prinsesse Sofia åpner opp om morsrollen.

Publisert
Sist oppdatert

Prinsesse Sofia (32) har, etter at hun ble en del av den svenske kongefamilien, vokst seg inn i hjertene til det svenske folket - mye takket være sin åpenhet og varme. Da hun offisielt ble kjæreste med prins Carl Philip (38) i 2010 var det flere som rynket på nesen ettersom Sofia både hadde deltatt i den svenske utgaven av den mye omdiskuterte reality-serien «Paradise Hotel», men også fordi hun hadde en fortid som lettkleddmodell.

I likhet med vår egen kronprinsesse Mette-Marit (44), som i sin tid valgte å være åpen om sin utagerende fortid, bestemte Sofia seg for å snakke høyt om fortiden sin til folket. Dette gjorde at hun etter hvert ble tatt inn i varmen og akseptert som den personen hun er - og med den bagasjen hun har med seg fra livet før hun ble prinsesse.

I et intervju med den svenske journalisten og forfatteren Caroline Engvall (39), som står på trykk i novemberutgaven av Kupé, har hun på nytt åpnet opp privatlivet. På spørsmål om hvilke råd hun ville gitt til seg selv som 18-åring svarer hun at selvfølelse er et sterkt nøkkelord.

- Fortsett å ha en sterk tro på deg selv, og la ikke andre påvirke deg, sier prinsesse Sofia.

LES OGSÅ: Prins Carl Philip: - Jeg forsto ikke hva kjærlighet var før jeg møtte Sofia

- Vi bekymrer oss nok for lignende saker som andre foreldre gjør, som mobbing og utenforskap

19. april 2016 ble paret foreldre for første gang, da lille prins Alexander Erik Hubertus Bertil født, og 16 måneder senere kom prins Gabriel Carl Walther til verden. Til Kupé snakker de også om fremtidstanker de har for sine barn, og de innrømmer at det er deler av

- Vi bekymrer oss nok for lignende saker som andre foreldre gjør, som mobbing og utenforskap. Dette er ting vi jobber med i dag gjennom stiftelsen vår. Vi vil at barna våre skal finne en plass i livet der de føler seg trygge, og vi som foreldre kommer til å gjøre vårt beste for å skape en sånn plass, sier prinsesse Sofia.

I forbindelse med bryllupet i 2015 opprettet prinseparet stiftelsen «Prins Carl Philips och Prinsessan Sofias Stiftelse» som fokuserer på å bekjempe netthat, og mobbing på grunn av dysleksi - en tilstand som innebærer at man lider av ordblindhet. Les mer om dette på Lommelegen. Dette har flere av medlemmene av det svenske kongehuset vært åpen om at de lider av, deriblant prins Carl Philip. Kong Olav (1903 - 1991) var en av de første her til lands som var åpen om lese- og skrivevanskene.

<strong>KLAR FOR DÅP:</strong> Fredag 1. desember døpes prins Gabriel, prinseparets yngste sønn, i Drottningholms slottskyrka. Foto: Erika Gerdemark for Kungahuset.se
KLAR FOR DÅP: Fredag 1. desember døpes prins Gabriel, prinseparets yngste sønn, i Drottningholms slottskyrka. Foto: Erika Gerdemark for Kungahuset.se Vis mer

I intervjuet med Caroline Engvall forteller prinsesse Sofia at hun merker at ektemannen ser og gjør ting på andre måter enn andre som ikke lider av dysleksi.

- Det merker jeg som lever med deg. Du ser ting på andre måter, ting jeg ikke ser. Du er oppmerksom og tenker i andre baner. Du må også legge ned hardt arbeid for å møte de forventningene som kreves i din rolle. For eksempel når du skal holde taler, sier hun til ektemannen i intervjuet.

For prinsesse Sofia har også engasjert for vanskeligstilte barn i Afrika gjennom veldedighetsprosjekt «Project Playground», en organisasjon som ble opprettet av prinsesse Sofia i 2010 sammen med venninnen Frida Vesterberg.

LES OGSÅ: Kronprins Haakon til KK: - Jeg har følt meg utenfor i oppveksten

I disse dager forbereder det svenske kongehuset seg på nok en barndåp i Drottningholms slottskyrka. Fredag 1. desember klokken 12 blir prins Gabriel døpt, og den lille prinsen skal bære dåpskjolen som oldefar prins Gustaf Adolf, hertug av Västerbotten (1906-1947) bar som første dåpsbarn i 1906.

Den er siden blitt båret av svenske kongeligheter som pappa Carl Philip, tantene kronprinsesse Victoria (40) og prinsesse Madeleine (35), samt prins Gabriels søskenbarn prinsesse Estelle (5), prins Oscar (1), prinsesse Leonore (3), prins Nicolas (2) og storebror prins Alexander. (PSST: Se de utrolig sjarmerende bildene fra prins Alexanders dåp!)

Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

Vi bryr oss om ditt personvern

kk er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer