JA TIL ALLE STØRRELSER: I mange år har vi sett syltynne modeller på forsider av motemagasiner og på catwalken, men de siste årene har stadig flere formfulle kvinner fått mer oppmerksomhet. Likevel er det ikke likestilt nok og derfor jobber nå iniativtakerne bak kampanjen «All Woman Project» for at bransjen skal få øynene opp for kvinner i alle former og størrelser. #iamallwoman Foto: Skjermdump: Instagram
JA TIL ALLE STØRRELSER: I mange år har vi sett syltynne modeller på forsider av motemagasiner og på catwalken, men de siste årene har stadig flere formfulle kvinner fått mer oppmerksomhet. Likevel er det ikke likestilt nok og derfor jobber nå iniativtakerne bak kampanjen «All Woman Project» for at bransjen skal få øynene opp for kvinner i alle former og størrelser. #iamallwoman Foto: Skjermdump: Instagram Vis mer

Plus Size Modell

- Vi vil at media skal feire kvinner i alle former og størrelser

Åtte modeller kaster klærne og hyller kroppen i ny kampanje.

Publisert

- Vi vil at media skal feire kvinner i alle former og størrelser og stoppe å få jenter til å tro at de må være disse hvite, tynne og høye skjønnhetsidealene, sier Charli Howard, modell og initiativtaker bak kampanjen «All Woman Project» til Daily Mail

I løpet av de siste årene har vi endelig sett flere formfulle modeller stolt vise fram sine kropper både på motecover og på catwalken. Yess! «Top Model», som hadde premiere denne høsten, har også formfulle jenter med på laget i denne sesongen. De blir ledet av blogger og TV-profil Janka Polliani (37), som selv har stått i bresjen for at strekkmerker, former og «alt» som hører med er noe vi alle skal omfavne og akseptere. Vi digger det! 

Og nå ser vi det igjen. I den nye kampanjen «All Woman Project» har nemlig flere modeller slått seg sammen for å oppmuntre modellbransjen til et mer mangfold i industrien.

LES OGSÅ: Plus size-modell Robyn Lawley langer ut mot vektkritikk: - Vi er ikke overvektige

- Vi er alle ekte

Damene bak kampanjen er den franske bloggeren Clémentine Desseaux (28) og den britiske modellen Charli Howard (25). Med på laget har de blant annet fått med seg plus-size modellene Barbie Ferreira og Iskra Lawrence. 

Lawrence har i lengre tid jobbet for at jenter og kvinner skal elske formene sine. I et nylig intervju fortalte hun at hun selv slet med eget kroppsbilde i mange år.

 - Jeg har brukt mange år på å kjempe mot og med kroppen min. Å se at bilder har blitt retusjert i Photoshop har gjort at jeg har hatt problemer med mitt eget kroppsbilde. Jeg så at beina mine ble smalere, armene mine var halvert og huden min var plettfri. Vi er ikke født til å tenkte at disse tingene ved oss er feil, vi blir fortalt det av samfunnet, media og presset fra sosiale medier. Derfor vil jeg legge ut bilder som ikke er retusjert, så jenter kan se at vi alle er ekte.

LES OGSÅ: Chrissy Teigen: - Lårene mine er fulle av strekkmerker

- Omfavne at vi er forskjellige 

«All Woman Project» er et prosjekt laget av kvinner for kvinner. Modellene stiller opp i undertøy eller badedrakter designet av kvinner og fotografene er alle kvinner. Desseaux og Howards mål er å oppmuntre folk i bransjen til å revurdere standarder for skjønnet og samtidig få publikum til å stille spørsmål om hvorfor variert skjønnhet ikke allerede er den normale normen. 

- Vi ser alle forskjellig ut. Derfor må vi omfavne det og oppmuntre det mer i motebildet, sier Howard. 

Heldigvis har vi kommet et stykke på vei når det gjelder sunne kropper og flere kjendiser viser også at de har noen «skavanker» her og der. Chrissy Teigen er en av dem som kastet seg på ballen for å oppfordre kvinner rundt omkring i verden til å hylle strekkmerker og skavanker

Peachy ! #iamallwoman #allwomanproject #love

Et bilde publisert av All Woman Project (@allwomanproject)

Love the skin you're in! Beautiful Kamie @therealkamie for the #allwomanproject #iamallwoman

Et bilde publisert av All Woman Project (@allwomanproject)

Vi bryr oss om ditt personvern

kk er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer