Vibeke Skofterud begravelse:

- Vibeke er det mest levende menneske jeg har møtt, hun tok meg som en virvelvind. Takk for at jeg fikk lov til å elske deg

Kjæresten Marit Stenshorne, venner og familie tok farvel med Vibeke Skofterud fra Eidsberg kirke.

VIBEKE SKOFTERUD BEGRAVELSE: Kjæresten Marit Stenshorne holdt en sterk og personlig tale under begravelsen. FOTO: Trond Reidar Teigen / NTB scanpix
VIBEKE SKOFTERUD BEGRAVELSE: Kjæresten Marit Stenshorne holdt en sterk og personlig tale under begravelsen. FOTO: Trond Reidar Teigen / NTB scanpix Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Torsdag 9. august klokken 13, halvannen uke etter at det tragiske dødsfallet på den tidligere langrennsstjernen Vibeke Skofterud (38) ble kjent, ble det avholdt begravelse i Eidsberg kirke i Østfold. Her hadde flere hundre av Vibekes venner og bekjente i Idretts- og Kjendis-Norge møtt opp for å ta et siste farvel. I tillegg til familie, kjæresten Marit Stenshorne og nærmeste omgangskrets.

I forkant av begravelsen ble det kjent at det var Vibekes landslagsvenninner Marit Bjørgen (38), Therese Johaug (30), Kristin Størmer Steira (37) og Ingvild Flugstad Østberg (27) som skulle bære kisten, som en siste gest til sin gode venninne og tidligere kollega. Også Vibekes far Karsten, bror Tormod og niese bar kisten.

LES OGSÅ: Slik forholder du deg til en som sørger over noen som sto dem nær

- Vibeke, du er min kjærlighet og du gjorde meg lykkelig

Begravelsen ble holdt av prest Runo Lilleaasen. Han åpnet seremonien med å beskrive Vibeke som en sterk og godt likt person.

- Det er gått noen dager nå, og likefullt sliter vi med å ta det innover oss at Vibeke er død. Vibeke var på en måte alles eiendom. Hun bød på seg selv, var tydelig og åpen. Vi vil savne henne. De som møtte henne forteller om et medmenneske som brydde seg og snakket med alle. Vibeke var full av liv, og livet hennes var fullt av opplevelser. Den siste perioden av livet hennes falt livet på plass, sa prest Lilleaasen.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer