Emilie Stordalen:

- Videoen knuste hjertet mitt

Emilie Stordalen ble rørt av video om russetiden og mener det rett og slett er mobbing satt i system.

DELER TANKER: Emilie Stordalen deler tanker om russetiden. Foto: Andreas Fadum/ Se og HørFoto: Helene Kjærgaard/TV 2
DELER TANKER: Emilie Stordalen deler tanker om russetiden. Foto: Andreas Fadum/ Se og HørFoto: Helene Kjærgaard/TV 2 Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Mange gleder seg til å markere 13-års skolegang med fest og moro i russetiden.

Samtidig er det godt kjent at russetiden ikke nødvendigvis bare betyr feiring, samhold og russeknuter. For andre handler det om det stikk motsatte; Ensomhet og utenforskap.

Annika Sjøli (17) går første året på videregående, men delte nylig en ærlig video om bekymring knyttet til ensomhet i russetiden, skriver VG. Det skapte et voldsomt engasjement, og onsdag gjestet hun «God Morgen Norge» for å snakke om nettopp ensomhet og russetid.

Det rørte noe i Emilie Stordalen (30).

«Mobbing satt i system»

Stordalen tok til Instagram for å dele sine tanker etter Sjølis tv-opptreden.

«Denne videoen så jeg nemlig på «God Morgen Norge» i dag tidlig, og den knuste hjertet mitt», skriver hotellarvingen om Sjølis Tiktok-video.

Hun mener videoen både er sårbar og modig, og et bilde på hva russetiden og utenforskap kan gjøre med et menneske.

«Russebussen har gått fra å være et verktøy i en feiring, til en fullkommen sosial struktur. Denne strukturen styrer hvilken gjeng du tilhører, hvor kul du er, og hvilke fester du blir invitert til. I nesten tre år. Dette er mobbing satt i system».

Likevel understreker 30-åringen at russen ikke er onde, og at hun tror de fleste er bra folk. Selv om hun tror russebussen er et Oslo-fenomen, mener hun likevel det er på høy tid å evaluere måten feiringen har utviklet seg på.

«For det er en struktur som utelukker, isolerer og gjør at unge mennesker ikke ønsker å gå på skolen - ikke bare i tre uker under russefeiringen - men i flere år. Og det er jeg ganske sikker på at skjer i hele landet».

- Tøft farvann

Målet med teksten, skriver Stordalen, er å ikke glemme temaet som var på alles lepper under coronapandemien: Å strekke ut en hånd, se hverandre, og ta vare på de som faller utenfor. Hun synes det er viktig å huske konsekvensene ensomheten under coronapandemien fikk.

«Verdier og holdninger er vårt felles ansvar, enten om du går på videregående eller om du er «voksen». Det starter med oss», skriver hun videre.

Se og Hør har vært i kontakt med Stordalen, som er kjent med at innlegget omtales.

- Har ingen stor kommentar utenom det som står i posten, annet enn at Annika, som laget filmen, fortjener all ære for å tørre å stå frem, uttaler Stordalen til Se og Hør.

- Stolt av fatter'n

I podkasten «Bra Damer» ledet av Guri Solberg, åpnet 30-åringen opp om hvordan pandemien påvirket familien, og spesielt faren, Petter Stordalen (59), som ble nødt til å ta tøffe tak. Det skrev KK.

- Jeg har alltid vært stolt av fatter'n, men jeg har vært enda mer stolt av ham det siste året. Han og hele ledelsen har vært fantastiske og de har styrt skuta gjennom tøft farvann.

Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer