Emma Watson

Vil snu på singel-begrepet

Emma Watson vil heller bruke et mer positivt ladet ord.

EMMA WATSON: Snart fyller superstjernen, aktivisten og feministen Emma Watson tredve, og da gjør hun seg noen tanker om å være singel. FOTO: NTB Scanpix
EMMA WATSON: Snart fyller superstjernen, aktivisten og feministen Emma Watson tredve, og da gjør hun seg noen tanker om å være singel. FOTO: NTB Scanpix Vis mer
Publisert

Emma Watson (29) ble verdensstjerne over natten da hun i 2001 entret kinolerretet som den smarte og veslevoksne Hermine Grang, i den første filmen om Harry Potter. På filmsettet til gigantsuksessen vokste hun opp parallellt med en hel generasjon jenter som fulgte henne fram til siste film i 2011, da var Emma blitt styrtrik, og andre filmtilbud sto for lengst i kø.

I tillegg hadde hun allerede rukket å markere seg som en ung kvinne med meninger og handlekraft. I kjølvannet av #metoo var hun med på å starte en hjelpetelefon for kvinner som blir utsatt for trakassering, mobbing eller sjenerende adferd på jobben, i tillegg til at hun i dag driver med en rekke veldedige prosjekter, har holdt tale på G7-møtet og omtaler seg selv som stolt feminist.

I et stort intervju i desemberutgaven av britiske Vogue, snakker Emma blant annet om å snart fylle 30 år, og hvilke forventninger som knyttes opp mot det tallet.

- Hvis du ikke har et hjem, en mann eller en baby og du runder 30, og du heller ikke har en usedvanlig stabil karriere men fortsatt er i ferd med å finne ut av hva du vil, vel da er det et veldig stressende sted å være, sier Emma og forteller at hun aldri helt har trodd på den «happy single»-pakka.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.