Emma Watson

Vil snu på singel-begrepet

Emma Watson vil heller bruke et mer positivt ladet ord.

EMMA WATSON: Snart fyller superstjernen, aktivisten og feministen Emma Watson tredve, og da gjør hun seg noen tanker om å være singel. FOTO: NTB Scanpix
EMMA WATSON: Snart fyller superstjernen, aktivisten og feministen Emma Watson tredve, og da gjør hun seg noen tanker om å være singel. FOTO: NTB Scanpix Vis mer
Publisert

Emma Watson (29) ble verdensstjerne over natten da hun i 2001 entret kinolerretet som den smarte og veslevoksne Hermine Grang, i den første filmen om Harry Potter. På filmsettet til gigantsuksessen vokste hun opp parallellt med en hel generasjon jenter som fulgte henne fram til siste film i 2011, da var Emma blitt styrtrik, og andre filmtilbud sto for lengst i kø.

I tillegg hadde hun allerede rukket å markere seg som en ung kvinne med meninger og handlekraft. I kjølvannet av #metoo var hun med på å starte en hjelpetelefon for kvinner som blir utsatt for trakassering, mobbing eller sjenerende adferd på jobben, i tillegg til at hun i dag driver med en rekke veldedige prosjekter, har holdt tale på G7-møtet og omtaler seg selv som stolt feminist.

I et stort intervju i desemberutgaven av britiske Vogue, snakker Emma blant annet om å snart fylle 30 år, og hvilke forventninger som knyttes opp mot det tallet.

- Hvis du ikke har et hjem, en mann eller en baby og du runder 30, og du heller ikke har en usedvanlig stabil karriere men fortsatt er i ferd med å finne ut av hva du vil, vel da er det et veldig stressende sted å være, sier Emma og forteller at hun aldri helt har trodd på den «happy single»-pakka.

- Ikke før nå. Jeg har det veldig bra som singel. Jeg kaller det å være partner med seg selv (eller self-partnered, som det heter så elegant på engelsk), sier Emma til magasinet.

Etter jul er Emma nok en gang kinoaktuell, med filmen Little Women som har premiere 31. januar 2020 her i Norge. En film som følger fire søstre som vokser opp i USA etter borgerkrigen.

I rollen som Meg spiller Emma en ung kvinne som velger mann og barn, til stor irritasjon for en av de andre søstrene som mener ekteskapet er som et fengsel.

- Jeg syns det er spennende med med Meg. Hun velger å følge hjertet sitt og gjøre det som er riktig for henne, og for meg er det det feminisme handler om sier Emma.

- At hun understreker dette med at bare fordi drømmene mine er annerledes enn dine, betyr det ikke at de ikke er viktige, det liker jeg, sier Emma som selv har måtte tåle en del kritikk for sitt standpunkt som feminist.

I forbindelse med et stort intervju i Vanity Fair i 2017, var det særlig noen avkledde bilder som Emma måtte stå til rette for i sosiale medier.

- Kritikerne sa at jeg ikke kunne være feminist og ha pupper. Det viser igjen bare hvor mange misoppfatninger og misforståelser det er rundt hva feminisme er. Feminisme handler om å gi kvinner et valg. Feminisme er ikke en pinne du bruker til å slå andre kvinner med. Det handler om frihet. Det handler om frigjøring. Det handler om likestilling. Jeg vet virkelig ikke hva mine pupper har med det å gjøre, sa hun den gang til Reuters.

Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

Vi bryr oss om ditt personvern

kk er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer