Den vanvittige historien om Joe Exotic:

Ville bli president - dømt for å ha bestilt leiemord

Netflix-serien «Tiger King» var en av fjorårets mest omtalte dokumentarer. Dramaet var på ingen måte over da kameraene ble skrudd av, og nå planlegges oppfølgeren.

Egen zoo: Joe startet dyreparken i Oklahoma til minne om sin bror. Til tross for at hovedpersonen sitter i fengsel, er en oppfølger under planlegging. Foto: Netflix/NTB
Egen zoo: Joe startet dyreparken i Oklahoma til minne om sin bror. Til tross for at hovedpersonen sitter i fengsel, er en oppfølger under planlegging. Foto: Netflix/NTB Vis mer
Publisert

Denne artikkelen ble først publisert på nettsiden vi.no. Dette innholdet er nå overført til kk.no. Les mer om overføringen

Følg Vi.no på Facebook og Instagram, og motta nyhetsbrev ved å registrere deg her.

Det fins folk som går inn en dør, og så fins det folk som gjør entré. Få har forfinet kunsten å gjøre entré så mye som Joe Exotic. Når han skred inn på homseklubbene i Oklahoma City, hadde han en revolver i et hylster på beinet og en tiger i bånd. Under capsen og ned på skuldrene flommet blonde hockey-lokker. Joe Exotics skjebne har fortsatt å fengsle omgivelsene. Faktum er at den selvutnevnte hillbillyen selv sitter fengslet.

I 2019 ble Joe Exotic dømt til 22 år i fengsel for flere tilfeller av dyreplageri og for å ha bestilt et leiemord. Drapsofferet skulle være dyrerettsaktivisten Carole Baskin.

Nevnte vi forresten av Joe stilte opp i presidentvalget i 2016 og ville bli guvernør i 2018? Alle disse ingrediensene er med i dokumentarserien «Tiger King» på Netflix.

Kjøpte dyrehage for forsikringspenger

Kongen over og sentrum av dramaet er Joe. Før han ble den mer flamboyante «Exotic» ble han født som Joe Schreibvogel i en bondefamilie i Kansas i 1963. I senere intervjuer har Joe beskrevet oppveksten som kjærlighetsløs. Da faren fikk vite at Joe var homofil, tvang han sønnen til å ta ham i hånden på at han ikke skulle komme i farens begravelse. I et selvmordsforsøk kjørte Joe av veien i bilen sin. Han overlevde, men skadet ryggen stygt.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.