Brangelina:

Vin, vold og søksmål: Blir disse de nye Johnny og Amber?

Det en gang så rosenrøde bildet av stjerneparet «Brangelina» er knust for lenge siden. Nå har eksene saksøkt hverandre - igjen.

I KONFLIKT: Det en gang så utad lykkelige paret Angelina Jolie og Brad Pitt har de seks siste årene stått mot hverandre og ser ikke ut til å nærme seg enighet med det første. Nå sitter de med hvert sitt søksmål mot hverandre. FOTO: NTB
I KONFLIKT: Det en gang så utad lykkelige paret Angelina Jolie og Brad Pitt har de seks siste årene stått mot hverandre og ser ikke ut til å nærme seg enighet med det første. Nå sitter de med hvert sitt søksmål mot hverandre. FOTO: NTB Vis mer
Publisert

Ikke før hadde stormen lagt seg rundt Hollywoods største offentlige skittentøysvask; rettsaken mellom Johnny Depp og Amber Heard - så kommer en ny skandale susende. Også denne gangen er det verdensberømte skuespillere som krangler så busta fyker.

Fra deres felles filmprosjekter og topp-hemmelig bryllup i Frankrike og privatfly-bruduljer og voldsanklager; her er et tilbakeblikk på Brad Pitt og Angelina Jolies forhold.

Spekulasjoner

Brad Pitt og Angelina Jolie møttes i 2003 under innspillingen actionkomedien av «Mr. & Mrs. Smith», hvor de spiller ektepar som finner ut at de begge er leiemordere på jakt etter hverandre. På den tiden var Jolie alenemor og nylig separert fra sin eksmann, skuespilleren Billy Bob Thornton. Pitt på sin side var fortsatt gift med «Friends»-stjernen Jennifer Aniston.

DET VAR EN GANG: Enten man heiet på Jennifer Aniston eller Angelina Jolie, er det ingen tvil om at Brad Pitt og sistnevnte kvinne utgjorde et flott par. Her bilde fra filmen Mr. & Mrs. Smith. FOTO: NTB.
DET VAR EN GANG: Enten man heiet på Jennifer Aniston eller Angelina Jolie, er det ingen tvil om at Brad Pitt og sistnevnte kvinne utgjorde et flott par. Her bilde fra filmen Mr. & Mrs. Smith. FOTO: NTB. Vis mer

7. januar 2005 kunngjør Brad Pitt og Jennifer Aniston at de skal separeres. I en felles uttalelse til People da, sa Aniston og Pitt at separasjonen ikke var et resultat av spekulasjonene som hadde florert i tabloidpressen

Spekulasjonene det var snakk om var at Jolie og Pitt skulle ha funnet tonen allerede under innspillingen i 2003/2004. Uansett hva sannheten er, ble i alle fall de to stjernene å regne som et par etter at Aniston var ute av bildet.

STJERNEPAR: Jennifer Aniston og Brad Pitt var et av de største stjerneparene i Hollywood mens forholdet varte. De var sammen og gift mellom 1999 og 2005. FOTO: NTB.
STJERNEPAR: Jennifer Aniston og Brad Pitt var et av de største stjerneparene i Hollywood mens forholdet varte. De var sammen og gift mellom 1999 og 2005. FOTO: NTB. Vis mer

Ifølge et intervju Jolie gav til Vouge i 2007, forble hun og Pitt venner gjennom innspillingen av Mr. & Mrs. Smith.

«På grunn av filmen ble vi ført sammen for å gjøre alle disse gærne tingene, og jeg tror det derfor bare oppsto et rart vennskap og partnerskap mellom oss,» sa Jolie og la til at hun noen få måneder inn i produksjonen hadde kjent på at hun gledet seg til å dra på jobb. Og at uansett hva hun og Pitt måtte gjøre med hverandre, så fant de mye glede i hverandre.

I 2006 er Brad Pitt og Angelina allerede trebarnsforeldre sammen. Pitt ble nemlig offisielt adoptivfaren til sønnen Maddox, adoptert fra Kambodja i 2002 og datteren Zahara, adoptert fra Etiopia i 2005. Og 27. mai 2006 får paret sitt første biologiske barn sammen, datteren Shilo.

Året etter, i mars 2007, drar Angelina Jolie og sønnen Maddox til Vietnam for å adoptere sønnen Pax Thien, som var tre år på det tidspunktet.

Pitt var ikke med da han var opptatt med et filmprosjekt. Jolies navn var det eneste navnet som kom med i adopsjonspapirene, siden paret ikke var gift enda og det er vanskeligere for et ugift par å adoptere i Vietnam. I februar 2008 ble imidlertid navnet etternavnet hans lovformig endret til Jolie-Pitt.

23. februar 2008: Jolie viser frem baby-magen.

Selv om paret ikke hadde gått ut med nyheten om at de ventet barn, dukket de opp på den røde løperen under Independent Spirit Awards i 2008, der kunne man se den voksende tvilling-babymagen.

VORDENDE: Brad Pitt og Angelina Jolie viser at de venter barn under Filmfestivalen i Cannes i 2008. FOTO: NTB.
VORDENDE: Brad Pitt og Angelina Jolie viser at de venter barn under Filmfestivalen i Cannes i 2008. FOTO: NTB. Vis mer

I mai 2008 leier paret et fransk slott. Med fire barn og to på vei, signerte paret en tre-års leiekontrakt for en fransk herregård med privat vingård, olivenlund, innsjø, fontene og skog.
Pitt og Jolie kjøpte offisielt eiendommen i 2012 og lanserte vinbedriften Miraval Wines. Noe som senere skulle bli opphavet til en del krangling dem imellom.

12. juli 2008 blir Brad Pitt og Angelina Jolie seksbarnsforeldre. Tvillingene Knox Léon og Vivienne Marcheline kommer til verden i Nice i Frankrike.

«Det er kaos, men vi håndterer det og har det fantastisk,» sa Jolie til People i juli det året. I april 2012 forlover paret seg, men tøffere tider venter dem før de kan gi hverandre sitt ja.

For i mai 2013 deler Angelina Jolie at hun har hatt en operasjon, kalt preventiv dobbel masektomi. Som betyr at hun på grunn av hun hadde 87 prosent sjanse for å utvikle hormonsensitiv brystkreft, derfor fjernet begge brystene. Jolies mor, Marcheline Bertrand døde av brystkreft i 2007.

Jolie takket Pitt for hans støtte offentlig og sa følgende: «Jeg er heldig som har en partner, Brad Pitt, som er så kjærlig og støttende. Så til alle som har en kone eller kjæreste som går gjennom dette, vit at du er en viktig del av denne overgangen.»
Hun skrev også at dette hadde vært det rette for dem som familie å gjøre og at det hadde ført de nærmere hverandre.

23. august 2014: Gifter seg

Sammen med 20 av sine nærmeste venner og slektninger, inkludert sine seks barn, utvekslet paret bryllupsløfter. Det veldig private bryllupet fant sted i kapellet på Château Miraval, familiens eiendom i Frankrike.

Så går det et par år hvor paret gjør filmprosjekter og oppdrar barn sammen før det kommer fram at ikke alt er rosenrødt i superstjernenes forhold.

STORFAMILIEN: Angelina Jolie med fem av sine barn under filmpremiere i London i 2012. Fv: Shiloh Jolie-Pitt, Zahara Jolie-Pitt, Angelina Jolie, Vivienne Jolie-Pitt, Maddox Jolie-Pitt and Knox Jolie-Pitt. FOTO: NTB.
STORFAMILIEN: Angelina Jolie med fem av sine barn under filmpremiere i London i 2012. Fv: Shiloh Jolie-Pitt, Zahara Jolie-Pitt, Angelina Jolie, Vivienne Jolie-Pitt, Maddox Jolie-Pitt and Knox Jolie-Pitt. FOTO: NTB. Vis mer

Like etter deres to års-bryllypsdag, søker Jolie nemlig om skilsmisse fra Pitt den 20. september 2016. Hun ber om fysisk foreldrerett for deres seks barn og besøksrett for Pitt, men ber ikke om hverken barne- eller underholdningsbidrag.

På det tidspunktet Jolie søkte om skilsmisse, uttalte hennes advokat dette til People:

«Angelina Jolie Pitt har søkt om å oppløse ekteskapet. Denne beslutningen ble gjort for familiens beste. Hun vil ikke kommentere noe på dette tidspunktet, og ber om at familien får privatliv gjennom denne vanskelige tiden.»

Pitt sa på sin side til People: «Jeg er veldig trist på grunn av dette, men det som betyr mest nå er hva som er best for barna våre. Jeg ber derfor pressen om å gi dem det rommet de fortjener gjennom denne utfordrende tiden.»

Jolie søkte om skilsmisse bare fem dager etter en flytur familien var på mellom Frankrike og Los Angeles. Hva som virkelig skjedde om bord er fortsatt ikke mange som vet. Men i ettertid sa Jolie at hun ville skilles på grunn av uforenelige forskjeller. Blant annet skal Pitts drikking ha vært et stort problem.
Pitt har selv innrømmet at det i perioder av livet hans ble for mye alkohol. I et stort intervju med GQ i 2017 sa han følgende:

– Jeg drakk for mye. Det ble et stort problem. Jeg er veldig glad for at det har gått et halvt år nå, det føles både godt og vondt, men jeg har fått kontroll over og kontakt med følelsene og sjelslivet mitt igjen.

LES OGSÅ: Brad Pitt mener han har en skjult sykdom: – Folk hater meg

Krangler om vin og vold

Parets skilsmisse ble innvilget i April 2019, nesten tre år etter at den ble søkt om. Paret hadde i mellomtiden forhandlet om foreldreretten til barna. Se og Hør skriver at da skilsmisseprosessen startet, ønsket Pitt delt omsorg, mens Jolie ønsket at barna skulle tilbringe mer enn halvparten av tiden hos henne.

I slutten av mai i 2021 ble det kjent at Pitt skal ha fått ønsket sitt oppfylt og blitt tildelt delt omsorg. Jolie skal dermed ha anket avgjørelsen, ifølge CNN. Dette skal ha endt i at Pitt ikke fikk se barna sine.

I tillegg til krangling om barna handler det også om vin:

Høsten 2021 selger Angelina Jolie sine aksjer i vingården hun og Pitt eier sammen, til vingruppen Tenute del Mondo. Ifølge dokumenter som People holder på, skal det ha vært klarert at Jolie kunne selge sin andel på det tidspunktet som hun gjorde. Selskapet kjøpte 50 prosent av eiendommen for et ukjent beløp penger, men en ting er sikkert: At dette ikke falt i god jord hos eksmannen.

I februar 2022 saksøker dermed Brad Pitt henne for å ha solgt sin andel i vinbedriften deres og anklager henne for å skade selskapets rykte. Ifølge rettsdokumenter som People sitter på, hevder Pitt at Jolie ikke har fått hans samtykke før hun solgte sin del til Stoli Group, som er selskapet som eier Tenute del Mondo. Avtalen mellom dem skal i utgangspunktet ha vært at ingen hadde rett til å selge uten den andres samtykke.

Han mener også at Jolie har skadet selskapets rykte ved å selge til fremmede og at hun med overlegg har forsøkt å skade han ved å selge halve bedriften. Han anklager henne også for å ha gjennomført salget bak ryggen hans og for ikke å bidra i noen grad til selskapets suksess.

Men så, i høst, kommer det frem noe nytt i den amerikanske pressen:

Jolie, under det anonyme navnet «Jane Doe», ber om at FBI-dokumenter vedrørende en flytur hun, Brad Pitt og deres barn var på i 2016, skal gis ut til henne under hjemmelen «Freedom of Information». Også disse papirene har People fått mellom hendene, om enn svært redigerte.
Flyturen som omtales i FBI-dokumentene, fant sted 14. september 2016, bare få dager før Jolie søkte om skilsmisse. Og mange har spekulert i om årsaken til skilsmissen er å finne her.

HERREGÅRD: Vingården Brad Pitt og Angelina kjøpte i Frankrike, som de giftet seg på i 2014 og som nå er opphavet til noe av konflikten mellom dem. FOTO: NTB.
HERREGÅRD: Vingården Brad Pitt og Angelina kjøpte i Frankrike, som de giftet seg på i 2014 og som nå er opphavet til noe av konflikten mellom dem. FOTO: NTB. Vis mer

Ingen siktelse

Ifølge FBI-dokumentet, skal Pitt ha grepet tak i Jolie og ristet henne under en privat flygning mellom Frankrike og Los Angeles. Så skal han ha dyttet henne inn i en vegg og slått i taket på flyet. Jolie hevder også at Pitt helte øl på henne på et tidspunkt.
Da det virket som om Brad skulle til å gå til angrep på et av barna for å ha kalt han en pikk, skal Jolie ha lagt armene rundt Pitts hals i et kvelertak.

Page Six skriver at Pitt ifølge dokumentene skal ha endt opp med å ta kvelertak på ett av barna og slått et annet i ansiktet.

Ifølge Jolie skal Pitts oppførsel ha blitt monsteraktig mens han raste og skrek til dem. Barna skal ha blitt redde og hun selv skal ha følt seg som et gissel om bord på flyet.

Barne- og familiedepartementet i Los Angeles konkluderte i sin etterforskning av fly-episoden at de ikke fant noen tegn til mishandling. Også FBI lukket sin etterforskning og ingen siktelse ble tatt ut. Brad Pitt nekter for noen form for mishandling.

Til E News sier Pitts advokater at hendelsen er feilaktig fremstilt.

I september i år skrev CNN at Jolie, under selskapet Nouvel LLC har gått til motsøksmål mot Brad, etter hans søksmål mot salg av vingården. I motsøksmålet anklager Jolie eksmannen for å føre «hevngjerrig krig mot henne» og ved å «kapre» kontrollen over den luksuriøse vingården de en gang drev sammen.

Så gjenstår det å se om skittentøysvasken ender opp i en rettssal.

Oppdag mer mote, livsstil og historier fra virkeligheten på KK.no

Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer