Reese Witherspoon:

Visste du at en annen stjerne kunne spilt Elle Woods i «Legally Blonde»?

Vi elsker Reese Witherspoon i rollen, men denne skuespillerinnen kunne også gjort en råbra jobb!

KJENT OG KJÆR: Reese Witherspoon mest ikoniske rolle så langt i karrieren må sies å være advokatspiren Elle Woods. FOTO: MGM Distribution Co.
KJENT OG KJÆR: Reese Witherspoon mest ikoniske rolle så langt i karrieren må sies å være advokatspiren Elle Woods. FOTO: MGM Distribution Co. Vis mer
Publisert

Reese Witherspoon er for tiden opptatt med innspillingen av serien «The Morning Show» – som skal gi seerne et innblikk i livene til TV-reporterne som vekker USA hver morgen – med Jennifer Aniston som motspiller.

I tillegg dukker hun opp i miniserien «Little Fires Everywhere», og filmene «Wish List» og «Tinker Bell» (ja, som i den lille feen fra eventyrene om Petter Pan) i nærmeste fremtid.

Med andre ord er hun like ettertraktet i dag som da hun først prøvde seg som skuespiller i «The Man in the Moon» for 28 år siden.

På tross av hun fremdeles er høyst aktiv i bransjen og har gjort nærmere 30 roller siden, må Elle Woods i «Legally Blonde» sies å være stjernens mest ikoniske.

Filmen om den viljesterke, sylskarpe og rosa-elskende advokatspiren Elle Woods hadde premiere i 2001. Den ble umiddelbart en publikumsfavoritt og håvet inn 1.2 milliarder kroner på verdensbasis.

Men visste du at et annet kjent fjes kunne kapret hovedrollen i den folkekjære komedien?

LES OGSÅ: Slik ser kjendiskvinnene ut uten signaturhårfargen sin


Christina Applegate – blant annet kjent fra «Anchorman: The Legend of Ron Burgundy», «The Sweetest Thing» og som en av Rachel Greens bortskjemte søstre i «Friends» – fikk tilsendt filmmanuset personlig.

Applegate sa dog fra seg sjansen til å bli hele verdens Elle Woods fordi hun var redd for å bli satt i bås som skuespiller.

Kort tid tidligere hadde hun nemlig tatt farvel med 10 år som blonde, noe overfladiske Kelly Bundy i «Married... With Children».

– Jeg følte at rollen ble for lik det jeg nettopp hadde gjort, og jeg ville så gjerne distansere meg fra det... Jeg angrer ikke på at jeg sa nei for Reese Witherspoon gjorde en mye bedre jobb enn jeg noensinne kunne klart, fortalte 47-åringen under et besøk hos talkshow-vert Andy Cohens «Watch What Happens Live».

– Hun har mye mer penger og mye mer suksess enn meg nå, så hvorfor skulle jeg angret på det?, la stjernen spøkefullt til i programmet.

SA NEI: Christina Applegate kunne portrettert Elle Woods i «Legally Blonde», men var redd for å bli satt i bås i bransjen. FOTO: Twitter
SA NEI: Christina Applegate kunne portrettert Elle Woods i «Legally Blonde», men var redd for å bli satt i bås i bransjen. FOTO: Twitter Vis mer

I fjor ble det kjent at et tredje «Legally Blonde»-kapittel – nummer to i rekken, «Legally Blonde 2: Red, White & Blonde», kom ut i 2003 – er på vei.

Etter at nyheten ble sluppet, fikk Entertainment Weekly en kommentar fra kvinnen bak Elle Woods selv.

– Det blir så gøy! Jeg var nylig på et møte om filmen, hvor vi snakket om alle hovedpoengene i handlingen og om karakterene; noen gamle som kommer tilbake, noen helt nye. Jeg ble bare så gira i møtet, og tenkte «dette blir bra!», fortalte Witherspoon den gang.

Produksjonsselskapet MGM har avslørt på Twitter at filmen har premiere 14. februar, på selveste Valentinsdagen, i 2020.

LES OGSÅ: 19 år gamle Ava er klin lik mamma Reese Witherspoon

Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

Vi bryr oss om ditt personvern

kk er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer