Visste du at prins Charles har datet Dianas storesøster Lady Sarah McCorquodale?

Dianas søstre var selvskrevne gjester i den private dåpsseremonien til Archie Harrison Mountbatten-Windsor.

PRIVAT DÅP: De nybakte foreldrene prins Harry og hertuginne Meghan ønsket å holde sønnens dåp privat, men delte dette fine familiefotografiet med folket etter seremonien. På bildet ser vi dåpsbarnet Archie Harrison på mamma Meghans fang, tante Kate, onkel William, farfar Charles, stefarmor Camilla, mormor Doria og Dianas søstre Lady Jane Fellowes og Lady Sarah McCorquodale. FOTO: Chris Allerton // NTB Scanpix
PRIVAT DÅP: De nybakte foreldrene prins Harry og hertuginne Meghan ønsket å holde sønnens dåp privat, men delte dette fine familiefotografiet med folket etter seremonien. På bildet ser vi dåpsbarnet Archie Harrison på mamma Meghans fang, tante Kate, onkel William, farfar Charles, stefarmor Camilla, mormor Doria og Dianas søstre Lady Jane Fellowes og Lady Sarah McCorquodale. FOTO: Chris Allerton // NTB Scanpix Vis mer
Publisert

Lørdag 6. juli - nøyaktig to måneder etter at lille Archie Harrison Mountbatten-Windsor kom til verden - var det duket for en privat dåp i kapellet på Windsor slott. Det var også på Windsor slott at dåpsbarnet foreldre, hertuginne Meghan (37) og prins Harry (34), giftet seg i mai 2018.

Etter foreldrenes ønske ble seremonien holdt privat, og det var kun aller nærmeste familie og venner som var til stede. Dronning Elizabeth (93) hadde meldt avbud på grunn av andre royale plikter.

Kort tid etter dåpsseremonien ble det publisert to offisielle dåpsfotografier tatt av fotograf Chris Allerton, som også tok de offisielle bildene av Meghan og Harry på bryllupsdagen.

IDYLL: De nybakte foreldrene prins Harry og hertuginne Meghan med sønnen Archie Harrison Mountbatten-Windsor etter dåpen på Windsor slott i begynnelsen av juli. FOTO: Chris Allerton // NTB Scanpix
IDYLL: De nybakte foreldrene prins Harry og hertuginne Meghan med sønnen Archie Harrison Mountbatten-Windsor etter dåpen på Windsor slott i begynnelsen av juli. FOTO: Chris Allerton // NTB Scanpix Vis mer

På et av bildene sitter dåpsbarnet på fanget til sin mor, omringet av pappa Harry, onkel prins William, tante hertuginne Kate (37), farfar prins Charles (70), stefarmor hertuginne Camilla (71), mormor Doria Ragland (62), Lady Jane Fellowes (62) og Lady Sarah McCorquodale (64). De to sistnevnte er avdøde prinsesse Dianas storesøstre.

KORT FORHOLD: Prins Charles og Dianas storesøster Lady Sarah McCorquodale datet en kort periode i 1977. Forholdet ble avsluttet, men han fikk siden øynene opp for Sarahs lillesøster Diana Spencer. Resten er historie. Dette bildet av Sarah og Charles er fra 1977. FOTO: NTB Scanpix
KORT FORHOLD: Prins Charles og Dianas storesøster Lady Sarah McCorquodale datet en kort periode i 1977. Forholdet ble avsluttet, men han fikk siden øynene opp for Sarahs lillesøster Diana Spencer. Resten er historie. Dette bildet av Sarah og Charles er fra 1977. FOTO: NTB Scanpix Vis mer

Sarah introduserte prins Charles for lillesøsteren Diana

Prins Harry og prins William har et nært forhold til sine to tanter, og det var derfor helt naturlig for dem at de var til stede under den private dåpsseremonien.

Det var faktisk Lady Sarah McCorquodale som på 70-tallet introduserte prins Charles for tenåringen Diana Spencer - og hun har selv hevdet at hun hadde en finger med i spillet med tanke på lillesøsterens romanse med den 13 år eldre arvtageren til den britiske tronen.

I 1977 hadde nemlig Lady Sarah McCorquodale og prins Charles datet, men forholdet opphørte ettersom Sarah ikke ønsket å ta neste steg med den kommende kongen av Storbritannia. Hun giftet seg med aristokraten Neil Edmund McCorquodale i mai 1980, som hun siden fikk tre barn med.

Ifølge The Guardian innrømmet Sarah at hun hadde rollen som «Kirsten Giftekniv», da forlovelsen mellom Diana og Charles ble kjent i februar 1981.

- Jeg introduserte dem. Jeg er Cupid.

LYKKELIGE TIDER: Dette bildet av prinsesse Diana og prins Charles er tatt i 1985, i forbindelse med Dianas lillebror Charles Spencers 21-årsdag. Til høyre er Dianas storesøstre Lady Sarah McCorquodale og Lady Jane Fellowes. FOTO: NTB Scanpix
LYKKELIGE TIDER: Dette bildet av prinsesse Diana og prins Charles er tatt i 1985, i forbindelse med Dianas lillebror Charles Spencers 21-årsdag. Til høyre er Dianas storesøstre Lady Sarah McCorquodale og Lady Jane Fellowes. FOTO: NTB Scanpix Vis mer

I 1981 sto 20 år gamle Diana selv brud, da hun giftet seg med prins Charles - og ble prinsesse Diana av Wales. De fikk sønnene prins William og prins Harry i henholdsvis 1982 og 1984. Det turbulente ekteskapet tok slutt i 1996, da det viste seg at Charles hadde hatt en langvarig affære med Camilla Parker Bowles.

Men til tross for utroskap og familiefeider, inngikk prins Charles og Camilla - som mange hadde fått et anstrengt forhold til ettersom de hevdet at hun var selve roten i ekteskapsbruddet mellom prins Charles og prinsesse Diana - ekteskap i 2005.

Man kan med andre ord si at det britiske kongehuset er blitt mer tolerante med tanke på tidligere relasjoner innad i familien - og det er fotografiet tatt etter Archie Harrison Mountbatten-Windsors dåp et godt eksempel på.

Prins Harry og hertuginne Meghan har bevisst ønsket å inkludere Dianas søstre Lady Jane Fellowes og Lady Sarah McCorquodale i familiebegivenhetene, og under bryllupet mellom Harry og Meghan i mai 2018 holdt Lady Jane Fellowes en rørende tale under seremonien.

Øvrige kilder: Town & Country Magazine, The Sun og Hello Magazine

Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

Vi bryr oss om ditt personvern

kk er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer