Meghan gravid:

Viste seg etter gravidnyhet - bar detalj med rørende bakgrunnshistorie

Nok en gang viser Meghan hvor nær hun er svigermoren hun aldri fikk mulighet til å bli kjent med.

MEGHAN GRAVID: Hertuginne Meghan venter sitt andre barn med ektemannen prins Harry. Her dukket de opp på sitt første arrangement - dog digitalt - etter at gravidnyheten ble kjent. FOTO: Spotify // Gjengitt med tillatelse
MEGHAN GRAVID: Hertuginne Meghan venter sitt andre barn med ektemannen prins Harry. Her dukket de opp på sitt første arrangement - dog digitalt - etter at gravidnyheten ble kjent. FOTO: Spotify // Gjengitt med tillatelse Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

På selveste Valentinesdagen - og som en hyllest til avdøde prinsesse Diana - avslørte prins Harry (36) og hertuginne Meghan (39) at de venter sitt andre barn. Fra før har de sønnen Archie, som ble født i mai 2019.

Ni dager etter at gravidnyheten ble sluppet, dukket ekteparet opp på Spotify-arrangementet Stream On, der musikkstrømmetjenesten avslørte store og små podkastnyheter.

Blant dem var nyheten om at prins Harry og hertuginne Meghans foretak Archewell Audio tidligere i år inngikk et samarbeid med Spotify.

Ekteparet har klare tanker om podkast-konseptet.

- Vi bruker podkast som en kanal for å starte de viktige samtalene, som inspirerer, utfordrer og opplyser, sier Meghan og Harry nærmest i kor.

- Vi skapte Archewell Audio for å sørge for at vi kan utvikle og løfte frem stemmer, som kanskje ellers ikke blir hørt. Og få høre folks historier, fortsetter Meghan, før ektemannen legger til:

- Men det aller viktigste er å skape et samfunn der man kan dele, og oppfordre og inspirere andre til å dele sin sårbarhet et sted man føler trygghet.

PODKAST: Meghan og Harry dukket opp på digitalt Spotify-event. VIDEO: Spotify Vis mer

Det er ingen tvil om at Meghan og Harry har funnet sine arbeidsmetoder, og sine områder der de får løfte frem hjertesakene sine - og at de sammen som team gjør en god jobb for å rette fokus på mental helse, utsatte kvinner og minoriteters rettigheter.

En hyllest til svigermor Diana

Hertuginne Meghan rakk aldri å bli kjent med prinsesse Diana, ettersom hun gikk bort allerede i 1997 - etter den tragiske bilulykken i Paris.

Men likevel har hun ved flere anledninger valgt å hylle sin avdøde svigermor, i form av å bruke smykker hun eide, la seg inspirere av antrekk Diana gikk med, for ikke å snakke om å engasjere seg for andres ve og vel - akkurat slik Diana gjorde da hun var folkets prinsesse.

Under Spotify-arrangementet stilte den freshe 39-åringen i en citrus primavera-kjole fra Jaqueline Kennedys favorittkjoledesigner Oscar de la Renta. Den har, ifølge sin egen nettside, en prislapp på rundt 28 000 norske kroner.

Rundt venstre håndledd bar Meghan den eksklusive Tank française-gullklokken fra Cartier, som hun har arvet etter nettopp svigermor Diana.

Klokken var ifølge Vanity Fair lenge i prins Williams eie, men han ga den videre til lillebroren Harry - som igjen ga den til kona Meghan.

MØTTE FOLKET: Da prinsesse Diana var på offisiell reise i Australia i 1996, bar hun den den eksklusive Tank française-gullklokken fra Cartier, som nå er i Meghans eie. Her utenfor et sykehus i Sydney. Diana eide også to andre Cartier-klokker. FOTO: NTB
MØTTE FOLKET: Da prinsesse Diana var på offisiell reise i Australia i 1996, bar hun den den eksklusive Tank française-gullklokken fra Cartier, som nå er i Meghans eie. Her utenfor et sykehus i Sydney. Diana eide også to andre Cartier-klokker. FOTO: NTB Vis mer

Det ligger nemlig en svært rørende og vakker historie bak klokken, som er helt i trå med det Diana forsøkte å lære sine to sønner - nemlig raushet, nestekjærlighet og sjenerøsitet.

Måtte gjøre en byttehandel

Da prins William skulle spørre sin kommende kone om hun ville gifte seg med ham, ønsket han å gjøre det med den blå saffir-ringen med 18 karat hvitt gull, som Diana hadde fått da hun inngikk forlovelse med prins Charles i 1981.

Det eneste problemet var at den hadde prins Harry valgt ut, da prins William valgte seg Cartier-klokken i 18 karat gull, etter at de skulle fordele sin avdøde mors eiendeler seg i mellom.

Prins William måtte derfor spørre lillebroren om han var villig til å gjøre en byttehandel - Harry skulle få gullklokken, om William fikk safir-ringen.

Og slik ble det.

Nå har prinsenes respektive koner hvert sitt personlige arvegods, Meghan bærer Cartier-klokken og Kate bærer safir-ringen, som et tegn på at prinsesse Diana er med dem.

Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer