Jada Pinkett Smith

Will Smiths kone om sykdommen bak skandale-slaget

- Det var på tide å gi slipp.

SYKDOM: Skuespiller Jada Pinkett Smith forteller om sykdommen som er bakgrunnen for at ektemannen Will smith slo til Chris Rock under Oscar-utdelingen 2022. FOTO: NTB
SYKDOM: Skuespiller Jada Pinkett Smith forteller om sykdommen som er bakgrunnen for at ektemannen Will smith slo til Chris Rock under Oscar-utdelingen 2022. FOTO: NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Da Oscar-utdelingen gikk av stabelen i mars 2022, for første gang på rød løper etter korona, endte det i en skandale The Academy sjelden eller aldri har sett maken til. Det mye omtalte slaget som Hollywoodyndling og Oscar-vinner Will Smith delte ut til Oscar-vert Chris Rock ble raskt det alle snakket om, og overstrålte Will Smiths store dag, da han mottok sin første Oscar-

Bakgrunnen for slaget var at Will Smiths kone Jada Pinkett Smith stilte på Oscar-gallaen med barbert hode, og Chris Rock dro en spøk om det.

SPØK OM HÅR: Oscar-vert Chris Rock (t.h) dro en spøk om Jada Pinkett Smiths frisyre. Det fikk ektemannen Will Smith til å se rødt. FOTO: Angela WEISS and Robyn Beck / AFP) /NTB
SPØK OM HÅR: Oscar-vert Chris Rock (t.h) dro en spøk om Jada Pinkett Smiths frisyre. Det fikk ektemannen Will Smith til å se rødt. FOTO: Angela WEISS and Robyn Beck / AFP) /NTB Vis mer

Jada Pinkett Smith lider av hårsykdommen Alopecia, en hudsykdom der de hvite blodlegemene samler seg rundt hårsekkene, og forårsaker en betennelse som gjør at håret slutter å vokse og faller av, ifølge Lommelegen.

Resultatet i Jadas tilfelle er at håret på store deler av hodet er borte, og på Oscar-utdelingen stilte hun med glatt hodebunn.

Men veien til å våge å vise seg med sitt nakne hode har vært lang for Jada.

Åpne om sexlivet

Jada og Will Smith er kjent for å være svært åpne, og i Jadas Facebook-talkshow «Red Table Talk» har fansen fått detaljer om både Jadas rusavhengighet og parets sexliv. Jada og Will skal visstnok ha et åpent forhold, og Jada skal ha hatt et forhold til rapperen August Alsina, skriver people.

Men Jada har også valgt åpenhet om helsen sin, deriblant hårtapet, og på Instagram har hun delt en video med sine 10,9 millioner følgere, der hun bestemmer seg for å bli venn med sitt nakne hodet. Under bildet skriver en åpenhjertig Jada:

«Jeg og Alopecia kommer til å bli venner … punktum!».

I mange år var hårtapet et ømt punkt for skuespilleren, og hun skjulte det lenge under ulike hodeplagg. Men i 2018 åpnet hun seg overraskende i en episode av «Red Table Talk», og fortalte at det hadde vært skremmende å stå i dusjen og oppleve å dra hårtuster ut av hodebunnen.

– Folk har spurt meg om hvorfor jeg går med turban. Vel, jeg har ikke snakket om det. Det er ikke enkelt å prate om, men jeg skal gjøre det, sa Jada, ifølge Today.

Men til slutt skulle det faktisk bli parets egen datter Willow som fikk Jada til å ta steget og barbere av seg resten av håret.

– Willow fikk meg til å gjøre det, fordi det var på tide å gi slipp, skrev Jada på Instagram.

Ømt punkt for familien

Men Jadas hårtap er tydeligvis et ømt punkt for hele familien. Nærbildet fra Oscar-utdelingen viser en Jada som smiler anstrengt etter spøken, før hun himler med øynene. I neste øyeblikk strener ektemannen opp å scenen for å forsvare konas ære, og gir Chris Rock en på tygga og roper at han ikke skal ta hans kones navn «i den jævla kjeften sin».

Etter slaget fikk en oppjaget Will trøst av blant andre kollega Denzel Washington, mens en tilsynelatende sjokkert Chris Rock tok seg til kjaken, og lovet fra scenen at han ikke skulle spøke mer med Jada.

I sin takketale litt senere på kvelden kom Will med en slags forklaring på det han hadde gjort, uten at man ble så mye klokere av den grunn.

Parets sønn Jaden var snar ute og tok faren i forsvar, og skrev på Twitter: «Det er slik vi gjør det», med klar adresse til hva som skjer om noen fornærmer familien.

Kort tid etter det famøse slaget ble det klart at Chris Rock ikke kom til å anmelde saken. Mange har spekulert i om slaget var et spill for galleriet og et PR-fremstøt, mens andre mener slaget var ekte nok, gitt at Akademiet i skrivende stund har vurdert å ta fra Smith den ferske Oscar-statuetten for rollen som King Richard.

Men siste ord er uansett neppe sagt om slaget som skapte furore på Oscar-utdelingen i 2022.

Oppdag mer mote, livsstil og historier fra virkeligheten på KK.no

Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer